LÄNSIRANNIKON ROAD TRIP

Heinäkuun alussa tehtiin muutaman päivän road trip länsirannikolle. En ollut käynyt aiemmin missään noista paikoista ja säätiedotus näytti hyvältä, joten ei muuta kuin Jyväskylästä suunta kohti länttä.

UUSIKAARLEPYY














Uusikaarlepyy on ihanan suloinen ja pieni paikka, jossa on kauniita puutalokortteleita. Löydettiin noin 10 km päästä keskustasta yleinen uimaranta, jossa oli tilaa leiriytyä.

Uimarantojen etsiminen telttapaikaksi on osoittautunut hyväksi taktiikaksi löytää telttapaikka. Yleensä rantojen lähellä ei ole mökkejä tai muuta asutusta, joita leiriytyminen saattaisi häiritä. Hyvällä tuurilla rannoilta saattaa löytyä myös esim. bajamaja, nuotiopaikka tai muita fasiliteetteja. Kun pystyttää teltan tarpeeksi sivuun,  saa yleensä olla myös ihan rauhassa ;)

KOKKOLA-KALAJOKI











Uusikaarpelyystä jatkettiin Kokkolan kautta Kalajoen hiekkasärkille. Kokkolasta löydettiin ihana vohvelikahvila ja pesästä pudonnut linnunpoikanen. Kalajoella käytiin kävelemässä pitkospuilla, muttei löydetty sopivaa yöpaikkaa, ja jatkettiin kohti pohjoista.


PYHÄJOKI








Pyhäjoelta löydettiin sattumalta pieni ja rauhallinen leirintäalue. Paikan työntekijä oli super ystävällinen nuori herra, joka oli tullut Helsingistä asti kesätöihin Pyhäjoelle. Hän antoi meille saunan parhaan vuoron alennuksella ja päästiin saunomaan todella hyviin löylyihin. Jäi hyvä fiilis tästä paikasta!

HAILUOTO

















Hailuoto! Ihana paikka, jossa oli ihan omanlainen tunnelma. Sää vaihtui aurinkoisesta pilviseksi, mutta oli lämmin ja ei tuullut lainkaan. Saaressa oli paljon luontopolkuja, joten päätimme käydä testaamassa näistä yhden.  Matkan varrella oli paljon seuralaisia, hyttyset meinas syödä meidät hengiltä, mutta onneks nuotio karkotti niistä suurimman osan.

Sellanen reissu tälläkertaa. On tää Suomi vaan niin kaunis maa ja nähtävää riittää!




Ei kommentteja