LOFOOTIT II















Lofooteilta on kotouduttu lauantaina ja pakko hehkuttaa, että oli ihana paikka ja huippu reissu. 

Lähettiin siis tosiaan sunnuntai-aamuna Helsingistä ja takas oltiin lauantaina päivällä, joten kovin kauaa ei ehditty itse kohteessa olla. 



Laskettiin, että Helsingistä Lofoottien päätyyn ja takas on noin 3500 km, joten ajoja kertyi aika paljon. Yllättävän halpa reissu kuitenkin oli, yhdeltä koko reissu kustansi noin 350 €. Tähän sisältyi siis 150 € osuus asuntoauton vuokrasta, noin 130 € besoihin ja loput ruokaan. Tankattiin auto ja jääkaappi täyteen Ruotsin puolella, jotta saatiin kustannukset pidettyä kurissa.

Ajettiin ihan Lofoottien päätyyn asti ja matka-aika lofoottien alkupäästä oli varmaan noin 6-7 tuntia asuntoautolla. Maisemat oli ihan huikeita, joten ajeluun ei onneksi päässyt kyllästymään ja pidettiin paljon taukoja ja pysähdeltiin yöksi kivoihin paikkoihin. Lofoottien päätie E10 oli yllättävän hyvässä kunnossa ja asuntoautolla pääsi hyvin ajelemaan. Sivutiet ja lofoottien loppupääty oli aika kapeaa tietä, mutta siitäkin selvittiin. 


Meillä sattu aika huonot ilmat ja vettä ja räntää tuli vuorotellen. Sää tuolla vaihteli muutenkin tosi nopeasti ja vuoren takana sää saatto olla ihan erilainen kuin edellisessä laaksossa. Onneksi oltiin varauduttu noihin ilmoihin ja asuntoauton lämmössä nukkuessa ei paljon pohjoistuuli haitannut. 

 Keskiviikkona käytiin Kvalvika-beachillä ja sääkin onneks suosi meitä ja aurinko vähän paistoi. Päivittelen sieltä kuvia omassa postauksessa, niitä tuli sen verran paljon.  

Ei kommentteja