VALKOSUKLAA-POLKA KAKKU



 Tehtiin jouluksi valkosuklaa-polka kakku, johon sovellettiin netistä löytyneitä ohjeita. Tuli sen verran hyvää, että laitetaan ohjetta jakoon.

Tuo ohje on normaaliin juustokakkuun verrattuna lähes kaksinkertainen tuon suuren koon vuoksi, joten se kannattaa ottaa huomioon. Tehtiin tuo kakku siis sankoon (!!!), että saatiin tarpeeksi korkeutta. Nuo korkeat kakuthan on nyt muotia, niin pakkohan meijän oli keksiä keino sen tekemiseen ;) Sankona toimi valkoinen elintarvikesanko, jossa suurtalouskeittiöihin tulee esim. jugurttia. Voideltiin sanko kookosöljyllä, jotta kakku saatiin sujuvasti kumottua. Tehtiin ensin täyte, ja pohja taputeltiin päälle vasta, kun kakku oli kunnolla jäätynyt. Sokeria kannattaa laittaa oman maun mukaan. Toi valkosuklaa tuo aika paljon makeutta kakkuun, joten sen kanssa kannattaa olla varovainen.


Pohja
1kpl Marianne -täytekeksipaketti (n. 350g)
50 g margariini

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini joukkoon. Taputtele jäätyneen kakun päälle tai irtopohjavuokaan.

Kakku
6 dl kuohukerma
3 pkt philadelphia tuorejuusto
4 kpl kanamuna
1,5dl sokeri
10 kpl liivatelehti 
n. 2rkl maito
1,5 levyä Marabow valkosuklaa (n. 300g)
75 g murskattuja polkakarkkeja tai oman maun mukaan
(Punaista elintarvikeväriä tekstuuriksi)

Laita liitavatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja polka-karkit. Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Lämmitä maito lähes kiehuvaksi ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Sekoita liivatelehtiseos muuhun seokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää joukkoon elintarvikeväriä, mutta älä sekoita liikaa. Kaada seos nopeasti vuokaan ja anna jähmettyä pakkasessa yön yli. Nosta sulamaan muutamaa tuntia tarjoilua aiemmin. 


Kuorrute
Esim. sulatettu suklaa

Kuorrute ei meillä oikein onnistunut. Tähän kannattaa laittaa joku perus valuva suklaakastike, jotta saa sen valutettua reunoille vähän nätimmin.

Suklaalevy päälle
1/2 levy tummasuklaa
1/2 levy valkosuklaa
50 g murskattuja polka-karkkeja

Murskattuja Polka-karkkeja

Sulata ensin tumma suklaa ja levitä leivinpaperin päälle levyksi. Lisää jähmettyneen suklaan päälle sulatettu valkosuklaa ja ripottele päälle murskattuja polkakarkkeja. Anna jähmettyä pakastimessa tai jääkaapissa. Riko epätasaisiksi palasiksi ja koristele kakku. Lopuksi ripottele kakun päälle lisää polkakarkkien muruja. 


Nauti hyvässä seurassa! 




Jos satutte kokeilemaan kakkua niin kertokaa, kuinka onnistui ja miten maistui!


Ps. Hyvää uutta vuotta 2017 kaikille!

1 kommentti

  1. Hei en saa vielä korjattua tota mutta kanamunia kannattaa laittaa vaan 4 kpl.

    VastaaPoista